Starbucks se confruntă cu proteste la sute de magazine din SUA

Starbucks se confruntă cu proteste în sute de magazine din SUA

200 de magazine își suspendă activitatea

Uniunea care reprezintă mii de angajați Starbucks din SUA organizează o grevă în una dintre cele mai aglomerate zile din an pentru lanțul de magazine de cafea. Acțiunea survine în contextul unei lupte amare dintre Starbucks și Starbucks Workers United. Cele două părți se luptă pe probleme legate de salarii, programare și alte chestiuni. Aproximativ 200 de magazine ar urma să fie afectate de oprirea activității din 16 noiembrie.

Protestul este al doilea care coincide cu ziua ‘Red Cup’ a Starbucks, când compania distribuie cupe reutilizabile tematice de sărbători. În unele locații, protestul este programat să dureze doar câteva ore, în timp ce în altele se așteaptă ca magazinul să fie închis pentru cea mai mare parte a zilei. Uniunea a declarat că acțiunea își propune să atragă atenția asupra refuzului Starbucks de a negocia în mod corect contracte cu magazinele sindicalizate.

Membrii protestează și împotriva condițiilor de muncă, inclusiv subdimensionarea personalului în zilele promoționale. „Greva de Red Cup Day este ca urmare a subdimensionării personalului, mai ales în zilele promoționale noi”, a declarat Caitlin Power, barista din Gardner, Massachusetts, într-o declarație. „Acest lucru ne copleșește și le creează clienților timpuri lungi de așteptare. Suntem pregătiți să vedem Starbucks la masa de negocieri în bună credință pentru a aborda aceste probleme.”

Starbucks, care operează aproximativ 10.000 de magazine în SUA, a declarat că nu se așteaptă la perturbări majore. Compania a afirmat că a cheltuit sute de milioane de dolari pe echipamente noi, pregătire și salarii mai mari și a dat vina pe sindicat pentru întârzieri în discuții, menționând negocieri de succes la mai multe magazine din Canada. „Starbucks rămâne pregătit să progreseze în negocieri față în față cu sindicatele certificate pentru a reprezenta partenerii”, a declarat compania într-o declarație.

  Cum a creat OpenAI condițiile perfecte pentru haos

Din 2021, angajații a aproximativ 350 dintre cele aproximativ 10.000 de locații ale companiei din SUA au votat pentru a se alătura sindicatului. Starbucks s-a opus vehement campaniei. Membrii sindicatului spun că compania a tergiversat la masa de negocieri și a mers până la concedieri și închideri de magazine în încercarea de a opri mișcarea. Judecătorii în drept administrativ din SUA au constatat că compania a încălcat repetat legile muncii. Starbucks, care de obicei face apel la constatări, a negat orice abatere. Anul trecut, fostul șef Howard Schultz a fost nevoit să apară în fața Congresului pentru a răspunde acuzațiilor sindicatului. Campania sindicatului la Starbucks a fost urmărită cu atenție și este creditată pentru că a contribuit la mobilizarea angajaților de la alte companii.

Lasă un comentariu