Sărbătorile mai puțin bogate din cauza inflației ridicate

Moș Crăciun nu va da multe cadouri anul acesta – prioritate va avea mâncarea și produsele de uz casnic

Moș Crăciun s-ar putea să nu aibă prea multe de oferit în acest an, deoarece consumatorii din Europa și Statele Unite dau prioritate alimentelor și produselor de uz casnic, conform producătorilor de jucării și experților din industrie, citați de Reuters și Agerpres. Situația este una dificilă pentru consumatorii din întreaga lume, care se confruntă cu inflația ridicată și creșterea economică anemică. Sezonul sărbătorilor de anul acesta, începând cu Black Friday și terminându-se la sfârșitul lui decembrie, se anunță a fi unul dificil pentru comercianții care vând articole care nu sunt esențiale, avertizează directorii de companii.

Jucăriile preferate vor fi în continuare pe lista dorințelor copiilor, dar vor fi mai puține în anul acesta

„Jucăriile preferate precum păpușile Barbie, figurinele Transformers și mașinuțele Hot Wheels vor fi în continuare pe primele locuri pe lista dorințelor copiilor”, susține Loo Wee Teck, manager la Euromonitor International. Cu toate acestea, mulți părinți nu își pot permite aceste jucării în acest an. Cea mai bine vândută păpușă Barbie de pe Amazon, modelul „Barbie Pop Reveal”, costă în prezent 19,99 lire sterline (24,89 dolari). La fel, setul de mașinuțe Hot Wheels Scorpion costa 35 de lire sterline în 2020, dar acum se vinde pentru 60 de lire sterline pe site-ul Amazon.co.uk. „Cel mai important lucru pentru oameni în această perioadă va fi să aibă mâncare pe masă pentru familiile lor”, a declarat Isaac Larian, director general la MGA Entertainment, producătorul păpușilor Bratz. Producătorii de jucării Hasbro și Mattel au avertizat deja că vânzările din industria de jucării vor fi mai slabe. Se așteaptă ca vânzările de sărbători realizate de MGA Entertainment să fie cu 10-12% mai mici decât cele de anul trecut.

  Interzicerea consumului de carne de câine în Coreea de Sud.

Producția și vânzarea de jucării sunt afectate de scăderea cererii

Cererea pentru jucării de Crăciun va fi mai mică decât anul trecut, susține Nic Aldridge, director operațional la Bandai, producătorul animalelor de companie virtuale Tamagotchi. În acest context, el se așteaptă la noi reduceri de prețuri pe măsură ce comercianții vor căuta să se orienteze spre produse mai vechi. „Există o ofertă abundentă din anii anteriori, astfel că are loc o reducere a stocurilor la discounturi mari”, a spus Aldridge. Anticipând deja o cerere mai mică și având stocuri în surplus, mulți comercianți au ordonat mai puține produse decât de obicei în acest an, ceea ce înseamnă că produsele căutate se vor vinde rapid.

Potrivit firmei de consultanță Panjiva, în perioada iunie-august valoarea importurilor de jucării în SUA a scăzut cu 32% în ritm anual. Aceasta este o perioadă crucială pentru a face stocuri de jucării înaintea sezonului sărbătorilor. În plus, livrările de jucării pe drum măsurate după numărul de containere, au scăzut cu 8% în septembrie. „Piața pentru jucării a fost în scădere pe tot parcursul acestui an”, susține Florian Sieber, CEO la producătorul german de jucării Simba. Conform acestuia, cererea din partea consumatorilor din Europa este mai mică decât cea de anul trecut, an în care cererea a fost deja mai mică față de cea din 2019.

Aceasta e situaţia în care ne aflăm anul acesta din cauza pandemiei. Așteptările sunt să nu se facă un consum de jucării şi cadouri în aşa mare măsură oricât de greu ar fi să ne imaginăm o sărbătoare fără reclame şi fiţuici. Din păcate, majoritatea retailorilor trebuie să facă faţă unei realităţi abătătoare dat fiind că aceasta e nevoie de iraţionalitate consumatorilor pentru a ridica economia, aşa cum au făcut-o în 2021. Dar provocarea ce surmntă este cea a supraviețuirii.

  Rudele ostaticilor din Gaza cer oprirea vorbirii despre execuția deținuților Hamas

Descoperiți mai multe detalii și perspective aprofundate în articolul complet pe bzi.ro.

Lasă un comentariu