
Trei persoane condamnate pentru dare de mită agenților de poliție rutieră
Detalii despre condamnare
Trei persoane au fost condamnate săptămâna trecută la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru că au dat mită unor agenți de poliție rutieră. În două dintre cele trei cazuri, șoferii au fost prinși sub influența băuturilor alcoolice, iar în cel de-al treilea un tânăr a fost prins conducând cu viteză.
Primul caz implică un șofer care a fost prins la volanul unui autoturism marca BMW cu o alcoolemie de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a încercat să dea mită polițiștilor cu suma de 100 de euro pentru a scăpa de amenda în cuantum de 1.350 lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Acesta a spus: „…șefu… Hai să facem o afacere! … Vă dau o sută de euro și nu-mi luați permisul de conducere…și eu lucrez ca șofer…”. Acesta a fost înregistrat de pe camera audio-video din dotarea Poliției.
Al doilea șofer a fost prins conducând un autoturism marca Dacia Duster având 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta ar fi încercat să mituiască polițiștii cu 200 de lei.
În cea de-a treia speță, o femeie a fost condamnată după ce a încercat să dea mită 300 lei polițiștilor rutieri după ce fiul ei a fost prins la volanul unui autoturism BMW conducând cu 111 km/h pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 km/h. Șoferul urma să fie sancționat cu amendă în cuantum de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere pe o durată de 90 de zile. În timp ce agentul de poliție întocmea procesul verbal, femeia s-a apropiat de cei doi agenți de poliție și le-a oferit acestora suma de 300 lei.
Toate cele trei cazuri au fost soluționate în instanță, iar inculpații au primit o sentință de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.
Consecințele darei de mită agenților de poliție rutieră
Darea de mită agenților de poliție rutieră este un act ilegal care atrage consecințe grave pentru cei implicați. În acest caz, cei trei șoferi au încercat să influențeze acțiunile polițiștilor pentru a scăpa de sancțiuni în legătură cu încălcările grave ale legii rutiere. Darea de mită subminează autoritatea și integritatea agenților de poliție, aruncând o umbră asupra sistemului legal și aducând prejudicii societății în ansamblu.
În plus, faptul că aceștia au încercat să ofere bani pentru a-și rezolva problemele cu legea indică o lipsă de respect față de normele și regulile impuse în cadrul circulației rutiere. Această atitudine nu numai că pune în pericol ceilalți participanți la trafic, dar subminează și încrederea în funcționarea corectă a sistemului legal.
Prin condamnarea și aplicarea unei sentințe de închisoare cu suspendare, instanța a transmis un mesaj clar că astfel de comportamente nu vor fi tolerate în societate. Această decizie ar trebui să servească drept avertisment pentru alți participanți la trafic și cetățeni în general că nerespectarea legii și încercarea de a influența organele legii va avea consecințe serioase.
Aceste cazuri evidențiază importanța respectării legilor și regulilor de către toți participanții la trafic, în scopul asigurării siguranței pe drumurile publice și menținerea ordinii și disciplinei în societate.
Descoperiți mai multe detalii și perspective aprofundate în articolul complet pe stiri-neamt.ro.