Educație anticorupție în Iași pentru studenții de drept

Activitate de educatie anticoruptie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi

Prevenirea coruptiei in randul studentilor

La invitația Asociației ELSA (The European Law Students Association) din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași, ofițerii de poliție cu atribuții pe linie de prevenire din Direcția Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupție Iaşi au organizat, în data de 17 noiembrie 2023, o activitate de educaţie anticorupţie şi de promovare a integrităţii la care au participat studenți ai Facultăților de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, respectiv Universității „Transilvania” din Brașov.

În cadrul acestei activități, au fost prezentate aspecte referitoare la structura organizatorică și competențele Direcției Generale Anticorupție, prin comparație cu atribuțiile celorlalte structuri din domeniul combaterii faptelor de corupție, precum și consecințele fenomenului corupției.

Prioritatile DGA in prevenirea faptelor de coruptie

De asemenea, au fost evidențiate prioritățile DGA pe linia prevenirii faptelor de corupție, insistându-se asupra activităților desfășurate de SJA Iași cu structurile județene MAI, precum și asupra celor realizate în cadrul proiectelor derulate pe baza parteneriatelor cu diferite organizații/entități, în scopul promovării integrității și adoptării unui comportament responsabil în societate.

Activitățile au avut un caracter interactiv, prin jocuri de rol, suscitând un interes deosebit în rândul studenților, manifestat prin întrebările și problemele juridice ridicate față de subiectele prezentate de ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Iași.

Date importante pentru sesizarea faptelor de coruptie

În vederea realizării unei comunicări eficiente cu instituția noastră, persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupție în care poate fi implicat personalul MAI au oricând la dispoziție sistemul Call-center anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă.

  Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

De asemenea, sesizările pot fi formulate la numărul de telefon – 0232.301.206 și la numărul de fax – 0232.211.866 sau pot fi adresate direct la sediul structurii din municipiul Iași, str. Zugravi, nr. 64, ori prin e-mail la adresa [email protected].

Această activitate de educatie anticoruptie a avut un impact pozitiv în rândul studenților din domeniul juridic, promovând o mai bună înțelegere a consecințelor corupției și a responsabilităților fiecărui individ în combaterea acestui fenomen. O astfel de colaborare între instituțiile de învățământ superior și autoritățile de aplicare a legii este esențială pentru construirea unei societăți mai integre și implicate în prevenirea corupției.

Descoperiți mai multe detalii și perspective aprofundate în articolul complet pe bzi.ro.

Lasă un comentariu