Filmarea interzisă în Neamț: De ce?

Filmul românesc „Un pas în urma serafimilor” cucereste publicul din săli și de pe platforma Netflix

Publicația mesajul.ro informează că filmul românesc „Un pas în urma serafimilor” a reușit să cucerească atât publicul din sălile de cinema arhipline, cât și telespectatorii de pe platforma Netflix. Regizorul nemțean Daniel Sandu, creatorul acestei producții de succes, a dezvăluit recent motivele pentru care filmul nu a putut fi realizat în județul Neamț, la Roman, locul real al desfășurării poveștii.

Recreearea seminarului la Colegiul Național Unirea din Focșani

Regizorul Daniel Sandu a mărturisit că, de fiecare dată când trece prin Focșani, face un mic ocol să revadă Colegiul Național Unirea, unde a trăit unele dintre cele mai frumoase amintiri din cariera sa de regizor. Acesta a explicat că „seminarul” din film a fost recreat la Colegiul Național Unirea din Focșani de către echipa de producție, care a descoperit locația cu doar trei săptămâni înainte de filmare. Daniel Sandu a evidențiat calitățile locației și aprecierea sa pentru oamenii inteligenți și deschiși la minte care administrează colegiul.

Provocările în încercarea de a filma la locația reală a poveștii

Înainte de începerea filmărilor, Daniel Sandu a încercat să obțină aprobarea de a filma la locația reală din povestea filmului, Seminarul Teologic Ortodox SF. Gheorghe (actual Melchisedec) Roman. A obținut audiență la episcopul Romanului și Bacăului, dar, cu toate că acesta a fost încântat de proiect inițial, ulterior, nu s-au primit aprobările necesare. Mai mult decât atât, scenariul filmului a circulat pe telefoanele mobile ale preoților din zonă fără acordul regizorului sau al casei de producție. Totuși, s-a găsit o locație excelentă la Focșani pentru realizarea filmului, iar producția a avut succes după lansare.

  Medicul Tudor Ciuhodaru vrea tratament gratuit pentru copiii cu diabet zaharat

Descoperiți mai multe detalii și perspective aprofundate în articolul complet pe stiri-neamt.ro.

Lasă un comentariu