Peste 200 de percheziții la infracțiuni grave – România

Efectivele Poliției Române scot la iveală infracțiuni grave

Peste 200 de percheziții în dosare penale

Peste 200 de percheziții au fost efectuate în dosare penale care vizează infracțiuni grave, precum trafic de droguri, trafic de persoane, pornografie infantilă, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, contrafacere, delapidare, proxenetism și furt calificat. Toate aceste acțiuni au fost desfășurate de efectivele Poliției Române în cadrul a 28 de acțiuni desfășurate joi, 16 noiembrie. Perchezițiile au avut loc în cadrul a 206 dosare penale care vizează săvârșirea unor infracțiuni din domeniile combaterea criminalității organizate, investigații criminale, investigarea criminalității economice și ordine publică.
Perchezițiile din această dimineață au avut loc în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Rezultatele perchezițiilor

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat 35 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, la persoane cercetate cu privire la ilegalități comise în legătură cu activități de curierat (în principal livrare de mâncare) și transport alternativ de persoane. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, persoanele în cauză, prin intermediul a 30 de societăți comerciale, ar fi acționat pentru ascunderea sursei impozabile în cazul unor venituri de natură salarială, care sunt plătite salariaților acestor societăți (în mare parte cetățeni provenind din Asia), dar și prin omisiunea evidențierii unor venituri sau prin înregistrarea de achiziții fictive. Prejudiciul cauzat este estimat la 12.260.000 de lei.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați pun în executare 39 de mandate de percheziție domiciliară (22 în Galați, 12 în Iași și 5 în București), în 6 cauze penale, la persoane bănuite de evaziune fiscală. Persoanele bănuite de comiterea acestei fapte, în perioada 2015 – 2020, nu ar fi evidențiat veniturile realizate, în urma unor activități comerciale, urmărindu-se sustragerea de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

  Schimbare bruscă a vremii: ploi și ninsoare în România

Activitatea poliției în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 878 de posibile infracțiuni, peste 22% fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni și au depistat 22 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.896 de evenimente, 2.505 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.391 circumscrise situațiilor de urgență.

Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni, la nivel național, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și au reținut 462 de permise de conducere, dintre care 33 pentru consum de alcool și 13 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Tot ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 8.146 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 190 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 26 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 824 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 376.000 de lei.

Activitatea pompierilor

Dintre misiunile pompierilor, 1.154 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 46 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 8 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate tot atâtea persoane.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.453 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

  Ziua Națională petrecută în șanț la Poiana Micului, beat căzut

Situația imigranților

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 147.774 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 89 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,7 %.

Traficul prin punctele de trecere a frontierei

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.494 de mijloace de transport și 69.220 de persoane, dintre care 7.730 de cetățeni ucraineni.

Descoperiți mai multe detalii și perspective aprofundate în articolul complet pe mai.gov.ro.

Lasă un comentariu