Leacuri bătrânești pentru combaterea varicelor
Simptome și cauze ale varicelor
Boala venoasă cronică, cunoscută sub numele de varice, se manifestă prin vene dilatate, lipsa elasticității și a tonusului pereților acestora. Această dilatare afectează atât venele superficiale, cât și cele profunde, cu o frecvență crescută în venele safene de la nivelul picioarelor. Printre simptomele varicelor se numără durerea, mâncărimea, crampele, dificultățile în deplasare și senzația de picioare obosite. Cauzele principale ale acestei dilatări venoase includ statul în picioare prelungit, sarcina la femei, menopauza, predispoziția genetică și obezitatea.
Tratamentul varicelor și modificarea dietei
Abordarea tratamentului varicelor trebuie să includă și o modificare a dietei. Alimente benefice precum orezul, grâul, porumbul, supa de fasole boabe mari, produsele lactate (excluzând iaurtul și telemeaua), dovleacul, castraveții, spanacul, mierea, strugurii și alte fructe ar trebui să facă parte din regimul alimentar. În schimb, trebuie evitate alimente precum carne de porc, vită, berbec, bivol, pește, alcoolul, sarea, fructele acre, lămâile, roșiile, ananasul, condimentele iuți, fasolea de soia, uleiul de susan, băuturile fierbinți, ceaiul, cafeaua, cartofii, ridichile, legumele verzi, iaurtul, oțetul, mâncărurile grase, alimentele prăjite sau fripte.
Prepararea și aplicarea remediilor naturiste
Considerate cel mai eficient remediu naturist pentru varice, castanele, în cantitate de 50 de grame mărunțite, sunt lăsate la macerat timp de 14 zile în jumătate de litru de țuică. Amestecul trebuie agitat zilnic. Tinctura obținută se consumă de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni, în doze de câte 30 de picături. Tratamentul cu roșii presupune felii subțiri de roșii care se aplică de 3-4 ori pe zi pe zonele afectate de varice, într-un tratament ce necesită o durată minimă de 60 de zile. Aplicat și masat ușor pe zonele afectate în fiecare dimineață și seară înainte de culcare, oțetul de mere reprezintă un remediu natural eficient împotriva varicelor, recomandat pe durata a câtorva luni.
De asemenea, puteți încălzi un amestec din combinarea uleiului de măsline cu vitamina E și să îl aplicați și masați pe zona afectată timp de câteva minute de cel puțin două ori pe zi, pe parcursul a cel puțin trei luni. Șase căței de usturoi feliați plasați într-un pahar, peste care se toarnă sucul obținut de la trei portocale și două linguri de ulei de măsline, este un alt remediu băbesc. După o macerare de 12 ore și agitare prealabilă, venele inflamate și dureroase se masează ușor timp de 15 minute, urmat de aplicarea unui bandaj peste noapte. Dimineața, zona se spală cu apă.
Amestecul rezultat dintr-un gălbenuș de ou cu miere și vodcă se aplică pe zona afectată și se acoperă cu tifon și un fular pentru a menține căldura. Tratamentul se efectuează o dată pe zi timp de zece zile, urmat de o pauză de alte zece zile, după care se poate relua. Gelul de aloe vera, utilizat de secole în tratarea varicelor, se aplică și se masează ușor pe zonele afectate, lăsându-se peste noapte pentru a-și face efectul. Tratamentul cu aloe vera trebuie urmat timp de cel puțin patru săptămâni.
Consumul zilnic al infuziei de pătrunjel ajută la eliminarea fluidelor acumulate în țesuturile picioarelor și stimulează sistemul circulator. Se recomandă consumul a un litru de infuzie pe zi, împărțit în trei sau patru porții egale. Având efecte antiinflamatorii și stimulatoare, amestecul de zaț de cafea cu apă sau ulei de măsline se aplică și se masează ușor pe zona afectată timp de 15 minute, de 2-3 ori pe săptămână, pe parcursul a două-trei luni, fiind unul dintre cele mai simple leacuri bătrânești pentru varice.
Descoperiți mai multe detalii și perspective aprofundate în articolul complet pe bzi.ro.