Bragarnik cere 1,8 milioane pentru transferul lui Marcone la Independiente

Negocierile pentru transferul lui Iván Marcone la Independiente

Iván Marcone dorește să se întoarcă la clubul său de suflet

Culebrón-ul dintre Iván Marcone și Independiente poate avea un final fericit. Mijlocașul lui Elche își dorește să se întoarcă la ceea ce consideră drept casa sa, iar negocierile la care participă jucătorul, clubul și Christian Bragarnik continuă să se maturizeze cu intenția de a ajunge la un punct de înțelegere, iar problema principală pare să fie aspectul financiar.

Bragarnik cere două milioane de dolari pentru a finaliza transferul lui Marcone, jumătate din suma plătită acum doi ani pentru achiziționarea mijlocașului de la Boca Juniors. Acesta mai are doi ani de contract cu Elche și proprietarul clubului nu este dispus să îl lase să plece cu titlul de jucător liber. În plus, salariul jucătorului este foarte mare în fotbalul spaniol, aspect ce va trebui cumva compensat.

Singura opțiune pentru a finaliza această tranzacție pare să fie un împrumut cu opțiune de cumpărare la finalul sezonului. Această clauză ar putea fi obligatorie, așa cum își dorește Elche pentru a pune capăt acestei probleme care se tot discută încă din vara anterioară.

Presiunea făcută de Eduardo Domínguez

Antrenorul lui Independiente, Eduardo Domínguez, a exercitat presiune asupra părții mijlocașului cu unele declarații într-o conferință de presă, care nu au fost bine primite de către Marcone: „Știm ce fel de jucător este și cât de identificat se simte ca suporter al echipei, dar eu, atunci când am vrut să merg la o altă echipă, am făcut-o întotdeauna. Eram în prima divizie și când am vrut să mă retrag la Huracán, mi-am redus contractul de cinci ori pentru a merge în Nacional ‘B'”.

  Cursuri online despre sustenabilitate în sport, lansate de Consorţiul Green Flame

Marcone a lăsat un mesaj enigmatic în stories-urile sale de pe Instagram în care a scris, pe un fundal alb, „no es por ahí” și Bragarnik a declarat la La Red că „acest lucru nu apropie deloc și rupe orice urmă de conversație”. La TyC Sports, Daniel ‘Rolfi’ Montenegro a vrut să calmeze apele și a afirmat că antrenorul lui Independiente a încercat doar să „exerseze presiune”, recunoscând că „a fost puțin aspru”. „Nu știu dacă este închis din partea lui Iván, dar îmi place fanatismul său pentru Independiente. Domínguez îl vrea, dar însuși Bragarnik a afirmat că ar pleca pentru două milioane de dolari. Marcone este un reper pentru că îi place echipa, dar există o barieră (aspectul financiar)”, a insistat Montenegro. De fapt, Independiente este una dintre echipele care se află într-una dintre cele mai proaste situații financiare în fotbalul argentinian.

Lasă un comentariu